17 juli 2018
Den Haag (SpiritsNL) – Nederlanders zitten steeds minder met alcohol op achter het stuur. In 2002 liep tijdens controles nog 4 procent van de automobilisten tegen de lamp, vorig jaar was dat 1.4 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W).
Sinds deze alcoholonderzoeken worden gehouden, is het aantal overtreders nooit zo laag geweest. ‘Dit betekent dat niet alleen de sociale norm in positieve zin opschuift, maar ook wordt omarmd. Steeds meer mensen handelen er naar’, aldus Veilig Verkeer Nederland. Naast het aantal overtreders nam de afgelopen vijftien jaar ook het aandeel alcohol gerelateerde ernstige verkeersgewonden af.
Samen met andere partners binnen de drankenbranche levert SpiritsNL ieder jaar een bijdrage aan de Bob-campagne. Die groeide afgelopen jaren uit tot een van de meest succesvolle verkeersveiligheidscampagnes ooit. Onlangs is de samenwerking met de andere initiatiefnemers, het ministerie van I&W en Veilig Verkeer Nederland, met drie jaar verlengd.

Hoofdthema's