7 oktober 2013

Nu het rookverbod zo’n beetje is ingeburgerd in de meeste horecagelegenheden, vindt de gemeente Amsterdam het tijd voor wat nieuws. Het bestuur heeft in zijn wijsheid besloten dat, met ingang van 1 november, kroegen een week dicht moeten als er een gast in beschonken toestand wordt aangetroffen.

Dat schrijft Het Parool vandaag. Volgens de krant is de wet die het horecagelegenheden verbiedt dronkelappen in de zaak te hebben al heel oud, maar is de gemeente nu ook echt van plan om controleurs (topbaan) eropuit te sturen om de openbare zeden een beetje in de gaten te houden.

Als er voor de tweede keer een kannenkijker wordt gesnapt, moet de betreffende kroeg zelfs een maand dicht. Bij de derde keer is het voor de gemeente wel welletjes en gaat de bierkraan voorgoed dicht. De wet stamt volgens Het Parool uit 1964. Er valt te lezen: “Het is verboden in een slijtlokaliteit of horecalokaliteit of op een terras de aanwezigheid toe te laten van een persoon die in kennelijke staat van dronkenschap of kennelijk onder invloed van andere psychotrope stoffen verkeert.”

Kroegeigenaren vinden het plan van de gemeente natuurlijk de grootst mogelijke onzin. “We zijn vogelvrij verklaard”, foeteren ze.

 

Bron: www.spitsnieuws.nl

Hoofdthema's