7 maart 2017

Nieuwe brancheafspraak SpiritsNL – Afvalfonds Verpakkingen vereenvoudigde aangifte Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen voor 2016 e.v.

De vereenvoudigde module voor het berekenen van de vereenvoudigde aangifte Afvalbeheersbijdrage is via deze link te vinden. 

In de aangifte over 2016 vraagt het Afvalfonds voor het eerst eenmalige logistieke hulpmiddelen uit. Het is daarom belangrijk dat gebruikers de eenmalige logistieke hulpmiddelen nu al registreren. Het Afvalfonds heeft een stappenplan opgesteld om gebruikers daarmee op weg te helpen. Dat begint met de volgende punten:

1. Download de Lijst Logistieke Hulpmiddelen;
2. Stel vast welke logistieke hulpmiddelen in het bedrijf voorkomen;
3. Bepaal of deze eenmalig of meermalig zijn.

Over eenmalige logistieke hulpmiddelen betaalt de gebruiker geen Afvalbeheersbijdrage.

Alle gedistilleerd bedrijven die kiezen voor toepassing van deze vereenvoudigde regeling dienen een akkoordverklaring te ondertekenen en in te sturen naar het Afvalfonds Verpakkingen en een kopie naar het secretariaat van SpiritsNL. De benodigde documenten hiervoor zijn via bovenstaande link te vinden

Hoofdthema's