Winnaar Bombay Sapphire Designer Glass Competition bekend

PERSBERICHT

BOMBAY SAPPHIRE Designer Glass Competition 2006
Maurice van de Stouwe wint met origineel tumblercocktailglas

Op 2 maart heeft Maurice van de Stouwe met zijn glas ‘Francis Drake’ de Nederlandse finale van de Bombay Sapphire Designer Glass Competition gewonnen. De jury onder leiding van interior designer Edward van Vliet was onder de indruk van het originele eigentijdse ontwerp en de filosofie erachter. Op 6 april aanstaande vertegenwoordigt Maurice van de Stouwe Nederland tijdens de internationale finale op de prestigieuze designbeurs ‘Salone del Mobile’ in Milaan. Het winnende Nederlandse ontwerp wordt in beperkte oplage geproduceert door Royal Leerdam Crystal.

Francis Drake opvallend door vorm en filosofie
“Door de symmetrie in het ontwerp ontstaat er een strak, kosmopolitisch beeld. Er is gespeeld met het materiaal door er relief in aan te brengen, wat een stoer effect oplevert. De originaliteit komt ook naar voren in het type glas: in plaats van het klassieke Martini cocktail-glas of het longdrink-glas heeft Maurice ervoor gekozen een tumbler te gebruiken”, aldus de jury. Maurice van de Stouwe, de ontwerper van het winnende glas, motiveert de keuze voor de naam van het glas als volgt; “Het gegeven dat de beste ingrediënten uit de hele wereld worden gebruikt om de beste gin te maken roept bij mij een gevoel van macht, allure en klasse op. De naam Francis Drake is dan ook toepasselijk: dat komt van de ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake, die als eerste Engelsman over de hele wereld is geweest en in staat was om overal de beste specerijen vandaan te halen.”

Designer Glass Competition
Het premium ginmerk Bombay Sapphire vestigt wereldwijd de aandacht op design; in zijn reclamecampagnes en door sponsoring van kunst- en designtentoonstellingen. In Nederland organiseert Bombay Sapphire in samenwerking met Royal Leerdam Crystal voor de vierde keer de nationale voorronde van de Bombay Sapphire Designer Glass Competition. Deze jaarlijks terugkerende internationale designcompetition daagt jong designtalent uit om het ultieme cocktailglas te ontwerpen.

Finale en designerevent met interior designer Edward van Vliet als host
Het Bombay Sapphire Designer event, na afloop van de finale, daagt jaarlijks één van de meest toonaangevende interior of graphic designers uit om invulling te geven ‘het perfecte feest’. Belangrijk hierbij is dat de Designer Glass Competition centraal staat. Host van deze eerste editie is interior designer Edward van Vliet van Studio Edward van Vliet (SEVV). Van Vliet geeft naar eigen visie invulling aan onder andere het thema, de decoratie, de uitnodiging, de gastenlijst, de muzikale invulling en de designercocktail van de avond.

Kijk voor meer informatie op www.designerglasscompetition.com of www.bombaysapphire.com

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199