27 maart 2024
Beste SpiritsNL-leden,

 

Donderdag 18 april van 10u-11u zal via Teams online Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office Rabobank en hoogleraar financiële markten aan Erasmus School of Economics leden van SpiritsNL willen meenemen in de wereld van beleggen – dus hoe gaan beleggers om met de invulling van duurzaamheid in portefeuilles. In de kern zal haar verhaal daarover gaan: dus welke duurzame knoppen hebben beleggers waar ze aan kunnen draaien (uitsluitingen, ESG tilts aanbrengen, actief aandeelhouderschap, duurzame thema’s, CO2- reductie en biodiversiteit-verhoging filters opleggen, klimaatrisico beheersing, en dergelijke), en hoe beleggers werken met data om dit aan te brengen (Sustainalytics bijvoorbeeld), en dan natuurlijk toegespitst op alcohol-productie en -distributie.
Deze sessie is voor al onze leden heel interessant en een kans om te zien hoe banken kijken naar onze sector. Zeker ook naar aanleiding van het artikel eerder (wat gerectificeerd is door de bank inmiddels!) dat de navolgende boodschap droeg:
Indien u nog andere collega’s binnen uw bedrijf heeft die dit interessant vinden kunnen zij natuurlijk ook deelnemen, laat het secretariaat SpiritsNL het vooral weten @ naudintencate@spiritsnl.nl
Indien u wilt participeren, laat het weten @ naudintencate@spiritsnl.nl en dan zal u een Teamslink worden toegestuurd voor deze sessie.

Hoofdthema's