Schotse whisky iets minder Schots

De Schotse whisky wordt dit seizoen iets minder Schots nu hevige regenbuien de opbrengst van brouwgerst in gevaar brengen. Hierdoor zien de producenten van de drank zich genoodzaakt om de gerst uit andere landen te importeren, een fenomeen dat niet vaak voorkomt. De Britse graanoogst ziet er volgens analisten 'alles behalve veelbelovend' uit. In de maand juli is ruim het dubbele van de normale hoeveelheid water gevallen, ook de maanden mei en juni waren al te nat, dat blijkt uit cijfers van het Britse marktbureau RMI Analytics. De onafgebroken regenbuien van de afgelopen maand laten zichtbare schade achter in de gerstvelden. Volgens het marktbureau hebben de gewassen daardoor te lijden onder diverse schimmelziektes. Hierdoor is de Britse graanmarkt genoodzaakt het graan te importeren, waar zij normaal een overschot van 150.000-200.000 ton hebben. Exacte cijfers worden verwacht als de oogstwerkzaamheden van start gaan. Hierdoor zal de Schotse whisky een Scandinavisch, en naar verwachting vooral Deens tintje krijgen. Fabrikanten van de sterke drank verwachten dat consumenten het tegen die tijd wel weer vergeten zijn. Whisky die nu gemaakt wordt, kan pas over 12 jaar gedronken worden.

Bron: Blacksea Grain

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199