Loek Fransen benoemd tot Keeper of the Quaich

 Exclusieve onderscheiding voor diegenen die zich inzetten voor Schotse whiskies, gegeven voor het leven…
 
Op 24 april jl, is Loek Fransen (Brand Ambassador voor Glenfiddich en The Balvenie in Nederland) samen met 47 anderen benoemd tot Keeper of the Quaich. De honorering wegens erkenning van zijn positieve bijdrage aan de Schotse whisky wereld heeft Loek Fransen tijdens een ceremonie ontvangen gevolgd door een feest op Blair Castle in Schotland. Dit is een bijzondere onderscheiding die slechts is voorbehouden aan een handjevol mensen die hun sporen op het gebied van Schotse malt whiskies hebben verdiend.
 
William Grant's & Sons heeft Loek voorgedragen als Keeper of the Quaich. Deze is na zeer strenge selectie en een hoop formaliteiten door de ballotage commissie van de Keeper of the Quaich Society ingewilligd.
 
Keeper of the Quaich is een exclusieve Schotse whisky society club met veel internationale leden.
Deze sociëteit is opgericht met als doel om de Schotse whisky industrie wereldwijd te vertegenwoordigen en te promoten en iedereen die hieraan een bijdrage levert te honoreren. Momenteel zijn er wereldwijd in totaal 1647 Keepers of the Quaich uit 75 landen. Dit jaar waren 15 landen vertegenwoordigd.
 
De sociëteit dankt haar naam aan het proefschaaltje wat 'Quaich' wordt genoemd.
Quaich, uit het Gaelic: Cuach, betekent drinksschaaltje of drinkbeker, symbool van vriendschap en verbondenheid.
Bron: Persbericht International Marques

 

 
 
 
 

 
 
 
 

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199