Culinair Gedistilleerd evenement bij afscheid directeur PGD

De afscheidsreceptie op 28 februari 2001 van Jack Verhoek, directeur van het Productschap voor Gedistilleerde Dranken (PGD), staat in het teken van gedistilleerde drank en zijn culinaire mogelijkheden. Dertien koks, waaronder elf Meesterkoks, presenteren ieder een eigen gerecht op basis van gedistilleerde drank onder regie van Léon Ribbens, Ambassadeur van het Gilde van Meesterkoks. Zij worden gesponsord door evenveel distillateurs en importeurs. Deze bedrijven zullen ook gedurende de avond informatie geven over de door hen geselecteerde dranken; uiteraard met gelegenheid tot proeven. De bijzondere gerechten worden tijdens het culinair gedistilleerd evenement gepresenteerd als een uniek driegangen menu. De voorgerechten Erik van Loo,Chefkok restaurant De Zwethheul, Delft Coquilles Saint Jacques en Zwezerik Bols Corenwyn, Bols Zoetermeer Raymond Jorna, Patron-cuisinier Rôtisserie L’Etoile, Gouda Plakje eendenlever met lauwe chutney Bacardi 8 jaar oude Rum, Bacardi-Martini Nederland, Gouda Cees Versteeg, Hoofd opleiding sterklas en plusklas van het Gilde van Meesterkoks Oesters met wodkasaus Wodka Smirnoff, United Distillers Nederland, De Meern Ben van Beurten, Culinair adviseur Grote Kerk Amsterdam Venkelsoep met Ricard Pastis Ricard ,Pernod-Ricard Nederland, Tilburg Cees de Vries, Chefkok restaurant La Duchesse Schiedam Terrine van parelhoen en runderstoofvlees met een mousse van eenden- en parelhoenlever Floryn Zeer Oude Genever,Distilleerderij M. Dirkzwager, Schiedam ISPC sponsort met oesters De hoofdgerechten Joop Wijman, Culinair adviseur Albert Heijn Lamsrug à l’orange Grand Marnier, International Marques, Haarlem Harry Moerenburg, Culinair supervisor Landgoed de Rosep, Oisterwijk Gevulde kalfsstaart Ballantine’s Whisky, Allied Domecq Benelux, Etten-leur Hein Willemse, Patron-cuisinier De Hofstee, Bladel Ganda Ham Ketel 1, Jeneverstokerij Nolet, Schiedam Aad van Hoek, Chefkok restaurant Het Kasteel van Rhoon, Rhoon Terrine van Kalfswang Sonnema Berenburg, Distilleerderij K. Plantinga & Zn/ UTO Bolsward De nagerechten Cees Helder, Patron-cuisinier restaurant Parkheuvel, Rotterdam Dessert op basis van Poire William Liqueur De Kuyper's Poire William Liqueur, Koninklijke De Kuyper, Schiedam Nico van Beekveld, Patron-cuisinier restaurant Vroenhout, Roosendaal Mokkadessert Vieux Dujardin, Wenneker Distilleries Since 1693 Manfred Spaargaren, Patron confiserie Spaargaren, Amstelveen Bonbons Drambuie, Moët-Hennessy Nederland, Naarden-Vesting Jan van der Ven Hoofd, culinair team der Krijgsmacht Chocoladedessert, Remy Martin XO Cognac Maxxium Nederland Wijnen worden gesponsord door het Productschap Wijn en het Bedrijfschap Slijters. Jack Verhoek neemt na bijna 12 jaar afscheid van het PGD. Hij wordt directeur van het Centraal Brouwerij Kantoor in Amsterdam. De vacante functie bij het PGD wordt op interim basis ingevuld door Jan Hommes (directeur) en Rob Basart (secretaris).

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199