9 maart 2022

Vanaf 31 december 2022 wordt er statiegeld ingevoerd op blikjes. In opdracht van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werkte Stichting Afvalfonds Verpakkingen aan het opzetten van een innamesysteem voor deze statiegeldblikjes. De afgelopen tijd hebben veel partijen daarover hun zorgen geuit.

Wij hebben de afgelopen tijd benut om met CBL en FNLI te bekijken hoe we deze zorgen weg kunnen nemen. Daartoe heeft het CBL besloten om de blikjes zelf in te zamelen in de supermarkt. Samen met alle stakeholders zal gekeken worden hoe in de toekomst een nieuw landelijk systeem kan worden opgezet waar verpakkingen en andere voor recycling geschikte stromen kunnen worden ingeleverd.

Bekijk het officiële persbericht van Afvalfonds Verpakkingen hier.

Hoofdthema's