16 juni 2021

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben het handelsconflict rondom illegale staatssteun voor vliegtuigbouwers voorlopig bijgelegd. Tijdens een gezamenlijke top in Brussel spraken de handelspartners gisteren af dat wederzijdse straftarieven voor ten minste 5 jaar worden opgeschort. In feite is de beslissing een voortzetting van de wapenstilstand die de partijen afgelopen maart al overeenkwamen.

Goed nieuws voor de alcoholbranche dus, die de afgelopen jaren de wind van voren kreeg in de vorm van onder andere tarieven op whisky en cognac. SpiritsEurope is dan ook in zijn nopjes: ”Dit is een welkome verlichting voor onze sector”, reageert voorzitter Ulrich Adams in een persbericht. SpiritsNL deelt die mening, en hoopt dat deze luwte ruimte maakt voor een uiteindelijke afschaffing van de straftarieven op alcoholische dranken, die onze sector al jaren plagen.

Hoofdthema's