10 maart 2018

Den Haag (SPIRITSNL) – Naar aanleiding van plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om importheffingen op staal in te voeren, dreigt de Europese Unie (EU) met invoeraccijnzen op zo’n honderd Amerikaanse producten, waaronder whiskey. Dat meldt onder meer de Financial Times.

Niet alle Amerikaanse whiskey’s worden getroffen door de plannen van Trump. Eurocommissaris Cecilia Malmström (Handel) richt haar pijlen op de bourbon, een whiskey die veelal in de Amerikaanse staat Kentucky wordt gestookt en is geproduceerd van minimaal 51 procent maïs.

Naast de bourbon worden mogelijk ook Amerikaans(e) motoren, spijkerbroeken en maïs getroffen door Europese importheffingen. Opvallend is dat een groot deel van deze goederen uit staten komen waar de bevolking tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen op Donald Trump heeft gestemd.

Hoofdthema's