11 mei 2021

De Europese gedistilleerdsector ligt mooi op schema met het vermelden van energiewaarde op etiketten. Dat maakt SpiritsEurope kenbaar in een persbericht. Op 31 december 2020 was 1 op de 4 flessen reeds voorzien van informatie over de hoeveelheid calorieën in gedistilleerde drank. In de aankomende jaren zal dat aandeel moeten stijgen. Dat staat in de doelstellingen van een vrijwillige gemeenschappelijke intentieverklaring die steeds meer brancheorganisaties in de Europese drankensector ondertekenen.

Er is geen wettelijke Europese standaard voor hoe voedingswaarde en ingrediënten op etiketten van alcoholische dranken moeten worden vermeld. De intentieverklaring geeft daarom een richtlijn voor producenten van gedistilleerde drank om zo duidelijke en compleet mogelijke informatie te kunnen vermelden op hun product. Het doel is om in 2022 zo’n tweederde van alle etiketten te voorzien van een calorievermelding.

 

Hoofdthema's