31 december 2020

De USTR (United States Trade Representativeheeft een herziening aangekondigd van de lijst van gerichte EU (+ VK) producten in het kader van de Airbus-zaak.

USTR rechtvaardigt de herziening door te stellen dat het tot doel heeft de waarde van de EU-handel in evenwicht te brengen om de methodologie die de EU gebruikt om vergeldingsmaatregelen tegen Amerikaanse goederen in het kader van de Boeing-zaak te berekenen, beter te weerspiegelen.

USTR heeft besloten haar vergeldingsmaatregelen uit te breiden tot bepaalde Franse en Duitse wijnen en gedistilleerde dranken, waaronder – voor gedistilleerde dranken – de volgende categorie:

2208.20.40 ** Gedistilleerde dranken verkregen door het distilleren van druivenwijn of druivendraf (druivenbrandewijn), anders dan Pisco en Singani, in containers van elk niet meer dan 4 liter, met een waarde van meer dan $ 38 per proof liter.

Voor deze producten geldt een invoerrecht van 25% vanaf 12 januari. Voor zover bekend is er geen overgang of ontheffing voor goederen op zee voorzien.

Het persbericht vind je hier.

De aankondiging in het officiële register is hier beschikbaar.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie

Hoofdthema's