5 september 2019

Den Haag (SpiritsNL) – Acht weken voordat het Verenigd Koninkrijk zich mogelijk op 31 oktober 2019 uit de Europese Unie terugtrekt, herhaalt de Europese Commissie (EC) haar oproep aan bedrijven om zich voor te bereiden op een scenario zonder akkoord.

Tegen deze achtergrond heeft de Commissie een gedetailleerde checklist gepubliceerd die bedrijven moet helpen om de laatste voorbereidingen te treffen. Dat kan de ontregeling van handelsverkeer beperken. Denk daarbij aan nieuwe formaliteiten die in handel met het Verenigd Koninkrijk moeten worden vervuld.

Of het land inderdaad zonder akkoord de Europese Unie verlaat, blijft in het ongewisse. Afgelopen woensdagavond heeft het Lagerhuis een wetsvoorstel aangenomen dat een ‘No Deal Brexit’ juist moet voorkomen. Daarover stemt het Hogerhuis later deze maand.

> Klik hier voor de checklist

> Klik hier voor een mededeling van de EC over Brexit

> Klik hier voor een tijdlijn

Hoofdthema's