10 september 2020

Den HaagOm tekorten van desinfectiemiddelen te voorkomen, heeft staatssecretaris Van Veldhoven (I&W) vrijstellingen afgegeven om het aanbod van desinfectiemiddelen in korte tijd te kunnen vergroten. Deze zijn ook voor de gedistilleerdsector van belang. De vrijstellingen gelden voor desinfectiemiddelen bedoeld voor professioneel gebruik. Dat wil zeggen: voor medewerkers op de werkvloer, en voor klanten en bezoekers in de bedrijfsomgeving van die medewerkers.

Een aantal vrijstellingen voor het produceren van desinfectiemiddelen is inmiddels verlengd tot maart. Zodra zo’n vrijstelling afloopt, zijn de normale regels van de biocidenverordening weer van kracht. Dat betekent onder meer dat een middel een toelatingsprocedure moet doorlopen voordat het mag worden verkocht en gebruikt.

Eind september wordt er door de Rijksoverheid een webinar georganiseerd voor zowel bedrijven die al toelatinghouder zijn als bedrijven die desinfectiemiddelen met een vrijstelling op de markt brengen. Ook leden van SpiritsNL zijn uitgenodigd om deze online bijeenkomst bij te wonen. Voor meer informatie: neem contact op met het secretariaat.

Hoofdthema's