29 november 2016
Gisteren verscheen op de website Nationale Onderwijsgids onderstaand artikel:
R2 Research heeft eerder dit jaar een onderzoek uitgevoerd naar het bereik van alcoholreclame op sociale media. Uitkomst is dat marketinguitingen van alcoholmerken voor 98,5 procent worden gezien door 18-plussers en dat dus het aantal 18-minners dat wordt bereikt door social media uitingen slechts 1,5 procent is. Dit is het eerste en enige onderzoek waarbij is gekeken naar het daadwerkelijke bereik onder minderjarigen van alcoholmarketing via social media platforms in Nederland. Peter de Wolf, directeur STIVA: “We zijn blij met deze uitkomsten. Het is een steun in de rug dat de maatregelen die we onszelf 5 jaar geleden hebben opgelegd effectief zijn.”
Uit de laatste cijfers van de Nationale Drug Monitor (NDM) blijkt wederom dat scholieren steeds minder alcohol drinken. Zo is het bingedrinken (5 glazen of meer tijdens een gelegenheid) is de afgelopen 12 jaar meer dan gehalveerd van 42% naar 18% onder 12-16 jarigen.

Hoofdthema's