22 september 2016

In het Algemeen Dagblad van 20 september nodigde Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) de alcoholbranche uit om misbruik van alcohol tegen te gaan. Vandaag betoogt Peter de Wolf, directeur van STIVA, dat het Nederlandse alcoholbeleid werkt. Uit het opinieartikel:

‘Kortom, we kunnen in redelijkheid wel zeggen dat het Nederlandse alcoholbeleid deugt. Uiteraard kunnen en moeten we nog meer doen. Dus tegen de uitnodiging om de samenwerking aan te gaan met overheid, alcoholbranche en ouders om excessief drinken bij jongeren en volwassenen tegen te gaan, zeggen wij volmondig ‘ja’!

Laten we daarbij niet te snel kijken naar andere landen en hun beleid zomaar kopiëren. Het Nederlandse alcoholbeleid is op alle fronten succesvol en dat moeten we niet zomaar inleveren voor een beleid uit landen waar het zeker niet beter gaat dan bij ons.’

 

Het volledige artikel is terug te lezen via Blendle.

Hoofdthema's