19 november 2013

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en Ronald Koeman hebben gisteren de NIX18 campagne afgetrapt in Feyenoordstadion ‘de Kuip’. De NIX18 campagne maakt jongeren duidelijk dat het heel gewoon en eenvoudig is om voor je achttiende niet te roken en te drinken.

Staatssecretaris Van Rijn: ‘Per 1 januari 2014 is er één heldere leeftijdsgrens voor de verkoop van zowel tabak als alcohol, maar het aanpassen van de wet is pas stap één. Een nieuwe sociale norm is stap twee. Deze campagne is een prachtig begin om daar met z’n allen de schouders onder te zetten: niet roken en niet drinken voor je achttiende!’

Dat een nieuwe sociale norm belangrijk is, realiseren zich ook tientallen bekende Nederlanders. Brownie Dutch psycholoog Reint Jan Renes, Quinty Trustfull, ‘veelmoeder’ Samantha Baumgard en Ronald Koeman. Zij vertellen op www.nix18.nl hun verhaal over niet roken en niet drinken voor je achttiende. De verhalen dienen als inspiratie voor jongeren én hun ouders om hiermee om te gaan.

De campagne NIX18 is een initiatief van het Ministerie van VWS en wordt ondersteund door diverse partners waaronder het Trimbos-instituut, NOC*NSF, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, KWF Kankerbestrijding, Koninklijke Horeca.

Hoofdthema's