6 juni 2024

Sinds 1 april is de verplichte slogan ‘geen 18, geen alcohol’ vervangen door het NIX18 logo. De regel hierbij is dat het logo NIX18 minimaal 1.25% van de oppervlakte van het formaat van het beeld moet beslaan. Dit zorgde ervoor dat het sommige bedrijven met een rekenmachine moesten gaan berekenen of het NIX18 logo wel voldeed aan de 1.25%. Dit is vanaf nu niet meer nodig.
STIVA heeft een NIX18 rekentool ontwikkeld waarin de formule om de grootte van het NIX18 logo te berekenen is meegenomen. De grootte van het NIX18 logo voor jouw uiting berekenen is vanaf nu dus heel gemakkelijk.
Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de lengte/hoogte en breedte van de uiting op te geven. De rekentool berekent hierna de minimale lengte/hoogte en breedte van het NIX18 logo voor je. De tool is beschikbaar in centimeters en in pixels.
De NIX18 rekentool is beschikbaar op: https://stiva.nl/nix18-rekentool/

NB.  Alle reclame-uitingen voor alcoholhoudende dranken moeten dus voorzien van het NIX18 logo

 

Hoofdthema's