13 september 2023

Eerste Minister Humza Yousaf heeft beloofd de ‘Made to be Measured’-campagne van de Scotch Whisky Association (SWA) voorafgaand aan de feestdagen te steunen als onderdeel van de bredere missie van de regering om alcoholmisbruik tegen te gaan.

De campagne van de SWA is in maart gelanceerd om het bewustzijn over het alcoholgehalte van dranken te vergroten en advies te geven over aanbevolen wekelijkse eenheden.

Uit een recente evaluatie bleek echter dat bijna driekwart van het Schotse publiek zich er nog steeds niet van bewust is dat de aanbevolen wekelijkse limiet 14 eenheden alcohol is. Eerste minister Humza Yousaf heeft sindsdien een ontmoeting gehad met de bestuursraad van de SWA om te bespreken hoe de industrie en de overheid kunnen samenwerken om verantwoord alcoholgebruik aan te moedigen.

Eerste Minister Yousaf: “De bereidheid van de whisky-industrie om het bewustzijn van alcoholmisbruik en de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met hoge alcoholconsumptie te vergroten, via de ‘Made to Be Measured’-campagne van de Scotch Whisky Association, is zeer welkom. Dit is slechts één van de belangrijkste partnerschapsgebieden waar de Schotse overheid en de whisky-industrie aan kunnen samenwerken.

Lees het volledige artikel via deze link.

Hoofdthema's