2 juni 2021

Afgelopen zondag is de uitvoeringsverordening van de Commissie tot opschorting van de inwerkingtreding van de tweede tranche van herstelmaatregelen in het staal en aluminium geschil (inclusief de verdubbeling van de EU-tarieven op Amerikaanse whisky en bourbon) in het EU-Publicatieblad  gepubliceerd.

De opschorting van de tariefverdubbeling is vanaf vandaag van kracht en duurt tot en met 30 november 2021 – wat betekent dat de deadline van 1 juni voor de verdubbeling nu verschuift naar 1 december (d.w.z. 6 maanden later, wat de maximale opschortingsperiode was). In de praktijk betekent dit dat de EU-tarieven op Amerikaanse whisky & Bourbon tot 1 december 2021 op 25% ad valorem blijven, tenzij de tarieven voor die tijd definitief worden geschorst of opgeheven.

U vindt de uitvoeringsverordening hier

Hoofdthema's