16 juni 2020

Den Haag (SpiritsNL) – Om tekorten van desinfectiemiddelen te voorkomen, heeft staatssecretaris Van Veldhoven (I&W) vrijstellingen afgegeven om het aanbod van desinfectiemiddelen in korte tijd te kunnen vergroten. Deze zijn ook voor de gedistilleerdsector van belang. De vrijstellingen gelden voor desinfectiemiddelen bedoeld voor professioneel gebruik. Dat wil zeggen: voor medewerkers op de werkvloer, en voor klanten en bezoekers in de bedrijfsomgeving van die medewerkers.

Producenten en distributeurs die handdesinfectiemiddelen op de Nederlandse markt aanbieden en/of produceren voor een breder professioneel gebruik moeten zich melden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

➡️ Zie ook dit persbericht van de Rijksoverheid

➡️ Zie ook deze Kamerbrief en bijlage

Hoofdthema's