30 oktober 2018

Den Haag (SpiritsNL) – In november presenteert staatssecretaris Paul Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord. Op NPO radio 1 ging hij in gesprek met Ghislaine Plag over de plannen in het preventieakkoord. Blokhuis streeft naar een breed gesteund akkoord, maar tempert zijn ambitie: ”Het kan zo zijn dat we op sommige onderdelen minder ver gaan dan ik zou willen.”

NRC Handelsblad schreef dit weekend dat het gezondheidsinstituut RIVM vraagtekens zet bij effectiviteit van de uitgelekte plannen in het akkoord. Toch wil Blokhuis de naleving van dit akkoord voorlopig niet afdwingen middels wet- en regelgeving.

De staatssecretaris hoopt dat dit het begin is van een beweging en dat verschillende maatschappelijke organisaties (zoals de voedselindustrie en zorgverzekeraars) zelf verantwoordelijkheid nemen. ”Mijn droom is dat we naar een cultuur gaan waarin mensen elkaar proberen te overtreffen als het gaat om het maken van goede keuzes.”

Luister en bekijk via deze link het hele gesprek van staatssecretaris Blokhuis op NPO radio 1. 

Hoofdthema's