30 augustus 2018

Den Haag (SpiritsNL) – Hoewel het preventieakkoord pas dit najaar verschijnt, is een concept-versie daarvan in handen gekomen van RTL Nieuws. In deze eerste schets van een toekomstig akkoord wordt onder meer voorgesteld om alcoholgebruik te verminderen door alcohol duurder te maken.

Dat wil staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) doen door een einde te maken aan speciale aanbiedingen van alcoholhoudende dranken. Ook zouden er mogelijk plannen zijn om accijnzen elk jaar mee te laten groeien met de inflatie. Verder komt naar voren dat Blokhuis in de toekomst een onderzoek zou wileln doen naar het invoeren van een minimumprijs.

Met het preventieakkoord wil de regering samen met verschillende partijen, waaronder zorgaanbieders, maatschappelijke organisaties en bedrijven, maatregelen vaststellen om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren. Die gesprekken gingen in november 2017 van start. Komend najaar ligt pas het definitieve akkoord op tafel.

Hoofdthema's