9 maart 2018

Den Haag (SPIRITSNL) – Producenten van bier, wijn en gedestilleerde dranken komen volgende week met plannen om de voedingswaarden van hun alcoholische dranken beter beschikbaar te maken. Dat meldt het Europese nieuwsmedium EURACTIV.

Hoewel drankproducenten volgens een EU-verordening niet verplicht zijn om de voedingsinformatie, denk aan de hoeveelheid eiwitten en vetten, op hun flessen te vermelden, heeft de Europese Commissie (EC) de producenten alsnog gevraagd om zelf met plannen voor een bepaalde vorm van labelling te komen.

Mocht het dagelijks bestuur van de EU niet met de nieuwe plannen van de sector akkoord gaan, dreigt het zelf met voorstellen te komen. Wat de EC precies verwacht van de drankproducenten, is niet geheel duidelijk. Aan EURACTIV liet een EU-woordvoerder weten ‘dat wat consumenten nodig denken te hebben, de drijfveer zou moeten zijn voor de alcoholindustrie’.

Hoofdthema's