25 juni 2013

SpiritsNL, de vernieuwde en versterkte branchevereniging voor de gedestilleerdsector, is vanmiddag in Den Haag van start gegaan. ‘We zijn het visitekaartje van de sector’, zei voorzitter Jan Schinkelshoek bij de drukbezochte, geanimeerde lancering in aanwezigheid van staatssecretaris Martin van Rijn (volksgezondheid). ‘We komen op voor een sector die veel te betekenen heeft.’

SpiritsNL is meer dan de opvolger van de VIP, Vereniging van Nederlandse Importeurs en Producenten van Gedestilleerde Dranken. Waarop de VIP aanleunde tegen het Produktschap Dranken en de Commissie Gedestilleerd, is Spirits een verstevigde, bredere vertegenwoordiger. Praktisch alle bedrijven zijn aangesloten.

Schinkelshoek: ‘Spirits NL is de versterkte vooruitschoven post van een oude sector die steeds weer verrast met vernieuwingen. Het is de belangenvertegenwoordiging in zowel Den Haag als Brussel. Het is het collectieve contactpunt, een loket voor kennis en andere wetenswaardigheden voor de volle breedte van de sector – van multinationals tot eenmansbedrijven. Het is het informatiepunt dat duidelijk maakt waar onze sector voor staat.’

Bijna honderd mensen beleefden in Den Haag de geanimeerde start van Spirits NL. het was een brede kring van ondernemers, bestuurders, ambtenaren en relaties van de gedestilleerd sector. Staatssecretaris Van Rijn onderbrak er zijn werk op het departement voor.

De start van Spirits NL stond in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uit voorbeelden, onderzoek en praktijk blijkt hoeveel werk de gedestilleerd sector er van maakt. Om dat te onderstrepen werd een voorproefje van een nieuwe campagne voor Drinkwijzer gelanceerd.

Hoofdthema's