Zwangerschapslogo

Leden van SpiritsNL etiketteren het zwangerschapslogo.

  1. Ieder etiket en/of (om)verpakking dient een zwangerschapslogo te voeren, tenzij al gebruik wordt gemaakt van een andere Nederlandstalige waarschuwing tegen de consumptie van alcohol tijdens zwangerschap of ander soortgelijk symbool. Het zwangerschapslogo moet ook afgebeeld worden op etiketten en/of verpakkingen die op een andere wijze gedistribueerd worden dan via het gebruikelijke handelskanaal;
  2. Het zwangerschapslogo moet op dezelfde wijze zichtbaar zijn op het etiket en/of (om)verpakking als het alcoholvolume percentage en in hetzelfde gezichtsveld;
  3. Het zwangerschapslogo moet afgebeeld zijn op een contrasterende achtergrond zodat het duidelijk zichtbaar is en mogen niet door vegen kunnen worden uitgewist. Het logo moet niet wazig of anderszins moeilijk zichtbaar zijn, of (gedeeltelijk) zijn bedekt door andere symbolen of tekst.

De alcoholbranche spant zich in om het toepassen van het zwangerschapslogo te stimuleren. Dit is gebeurd via de sectororganisaties, waaronder SpiritsNL en STIVA. Neem voor het logo contact op met secretariaat SpiritsNL of download het logo van de website van SpiritsNL (beeldbank).

Disclaimer

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze info. SpiritsNL is niet aansprakelijk voor de gevolgen van eventuele onvolkomenheden en/of onjuistheden. Het is belangrijk dat gebruikers zelf nagaan of alle voorschriften uit de EU-verordening 1169/2011 (en mogelijke andere nationale en/of Europese etiketteringsvoorschriften) worden nageleefd.

Hoofdthema's