22 maart 2023

Het U-label platform is in september 2021 uitgekomen en biedt bedrijven de mogelijkheid om op een simpele en veilige manier een digitaal etiket te ontwerpen waarmee wordt voldaan aan de nieuwe EU wetgeving inzake de ingrediënten en voedingswaarde vermelding. Deze vermelding is verplicht voor alle wijnverpakkingen die met ingang van 8 december 2023 worden geëtiketteerd. Voor gedistilleerd is het nog geen wettelijke verplichting, maar SpiritsNL neemt deel aan de Memorandum of Understanding met de EU Commissie om zoveel als mogelijk flessen gedistilleerd ook te (gaan) voorzien van de energiewaarde (de energiewaarde moet op de flesetiket vermeld worden), voedingswaarde- en ingrediënten declaratie middels een QR-code of anders ook op het etiket op de fles. De functionaliteit met koppeling met GS-1 zal waarschijnlijk vanaf augustus dit jaar mogelijk gaan worden.

U-label heeft een nieuwe versie van het platform uitgebracht met de volgende nieuwe functionaliteiten:

  1. Dupliceer een e-label: kopieer de informatie van een bestaand e-label en maak automatisch een nieuw e-label en een nieuwe QR-code aan
  2. Valideer alle vertalingen: Mogelijkheid om met één klik alle vertalingen te valideren die automatisch door het platform zijn gegenereerd
  3. Persoonlijke referentie: De gebruiker heeft de keuze om zijn e-label een persoonlijke identificatiecode te geven
  4. Digitale koppeling: Met het oog op het toekomstige verdwijnen van barcodes, integratie van het GTIN-nummer in het U-label gegenereerde QR-code volgens GS1-normen.
  5. EAD (Etichetta Ambientale Digitale): Om te voldoen aan nieuwe wettelijke vereisten in Italië, is het mogelijk om binnen het e-label informatie weer te geven over de verwijdering van alle verpakkingscomponenten (zoals geleverd door Giunko)

Voor meer informatie over het U-label platform, zie: www.u-label.com.

Zie hierbij ook deze bijlage betreffende de nieuwe functionaliteiten.

Hoofdthema's