28 november 2019

Den Haag (SpiritsNL) – Naar verwachting wordt in 2021 het Nutri-Score-logo, een stoplichtensysteem, het enige wettelijk toegelaten logo. Daarop kunnen consumenten aflezen of een product de meeste (A) of juist de minste (E) gezonde voedingsstoffen bevat. Eerder maakten producenten gebruik van tal van logo’s, die sterk van elkaar verschilden. Uit onderzoek, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, blijkt dat het voedingslabel met kleurcodes het meest consumentvriendelijk is. Komend jaar werkt een comité van wetenschappers het logo verder uit.

Er is nog weinig bekend over hoe producten, waaronder alcoholhoudende dranken, precies worden ingedeeld.

Zie ook:

– ‘Kamerbrief over besluit voedselkeuzelogo

– Bijlage I: ‘Voedselkeuzelogo’s onder de loep.’

– Bijlage II: ‘Effectiviteit van beeldmerken van drie voedselkeuzelogo’s

Hoofdthema's