15 februari 2018

Den Haag (SPIRITSNL) – ‘Drink met mate, blijkt echt een goed advies’. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD) deze week. De krant besteedt aandacht aan twee onderzoeken die onlangs veelvuldig in het nieuws verschenen.

Hoewel het al langer bekend is, blijkt uit het eerste onderzoek dat mensen die veel te veel drinken daar op langere termijn last van krijgen. Daarentegen zouden enkele glazen per dag ‘gifstoffen uit je hersenen reinigen die in verband worden gebracht met het ontwikkelen van Alzheimer’, aldus de krant die citeert uit het tijdschrift Scientific Reports.

Een van Nederlands bekendste slogan, ‘Geniet, maar drink met mate’, is bedacht door Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA). Deze organisatie, die alcoholmisbruik wil terugdringen en verantwoorde alcoholconsumptie bevorderen, is een initiatief van onder meer de Nederlandse producenten en importeurs van gedistilleerde dranken.

Hoofdthema's