3 november 2016

De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), het samenwerkingsverband van Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken, is het niet eens met de aanbevelingen die staan in het Alcoholmanifest’ van 11 landelijke en regionale organisaties die in hun werk dagelijks met de schadelijke gevolgen van alcoholgebruik worden geconfronteerd. Zij pleiten vooral voor het beperken en verbieden: alcoholische dranken moeten duurder worden, de beschikbaarheid beperkt en alcoholreclame en –sponsoring verboden. De ondertekenaars melden dat deze maatregelen bewezen effectief zijn, maar dat is feitelijk onjuist, aldus de STIVA. Verantwoorde consumenten zijn generiek de dupe van de voorgestelde maatregelen en de specifieke problemen worden niet opgelost.

Het Alcoholmanifest dat eerder deze week gepresenteerd werd is te downloaden via deze link.

De volledige reactie van STIVA op het manifest is terug te lezen via deze link.

Hoofdthema's