Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aanbevelingen om de regeldruk voor horecaondernemers te verminderen en daarmee de horecasector in Nederland te versterken. De vele en complexe wettelijke verplichtingen voor horecaondernemers belemmeren de groei en innovatie binnen de sector. Dit zet […]
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aanbevelingen om de regeldruk voor horecaondernemers te verminderen en daarmee de horecasector in Nederland te versterken.
De vele en complexe wettelijke verplichtingen voor horecaondernemers belemmeren de groei en innovatie binnen de sector. Dit zet de gastvrijheid onder druk en leidt tot stijgende prijzen, met gevolgen voor de gastervaring, winstgevendheid en toekomstbestendigheid van de horeca. Het huidige kabinet kondigde aan de regeldruk voor het bedrijfsleven te willen terugbrengen. KHN juicht dit voornemen van harte toe en nam daarom het initiatief om namens de horeca concrete aanbevelingen te doen. Met het Regeldruk Actieplan Horeca presenteert KHN een eerste lijst van regeldrukproblemen, waarmee de horeca kampt. KHN wil graag met de Tweede Kamer, ministeries en ambtenaren samenwerken om deze lijst als eerste aan te pakken en zo de regeldruk in de horeca terugdringen.
Het Regeldruk Actieplan Horeca doet concrete aanbevelingen voor:
Oproep KHN; pak terugbrengen regeldruk samen met de horeca op
“Horecaondernemers willen ondernemen, maar momenteel kost dat ze onnodig veel tijd, inspanning en geld door de enorme hoeveelheid regels”, aldus KHN-voorzitter Marijke Vuik. “Het kabinet kwam eerder al met plannen om de regeldruk te verminderen. Wij willen graag samen met het kabinet hierop doorpakken en zijn ervan overtuigd dat het actieplan hiervoor een goede basis vormt.”
Bron: Pretwerk