Secretariaat

Het secretariaat van Spirits NL is gevestigd op Smidswater 27, 2514 BW te Den Haag. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur van Spirits NL, de heer mr. J.W.N.M. Stassen (1967).

joep-stassen  denis-naudin-ten-cate  querine-hoejenbos stefan-de-bruijn
Joep Stassen Denis Naudin Ten Cate Querine Hoejenbos
Stefan de Bruijn

Joep (W.N.M.) Stassen is sinds 2004 directeur van de vereniging van Nederlandse Importeurs en Producenten van Gedistilleerde Dranken, de VIP. Tot 2012 was hij ook secretaris van het Productschap Dranken en van Commissie Gedistilleerd van dit productschap.  In een verder verleden tussen 1996 en 2000 werkte hij ook al bij de voorganger van dit productschap, bij het Productschap voor Gedistilleerde Dranken.

Zijn aandachtgebieden ten behoeve van SpiritsNL zijn alcohol & maatschappij, fiscale zaken en natuurlijk alle bestuurlijke kwesties en het dagelijks management.

Tussen 2000 en 2004 was Joep secretaris van de Raad van Bestuur en hoofd juridische zaken van een beursgenoteerde onderneming om in 2004 terug te gaan naar de wereld van het gedistilleerd.

Joep heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd in Amsterdam en zijn masters gedaan aan de University of London aan het Queen Mary & Westfield College.

 

Denis F. Naudin ten Cate is sinds 2006 werkzaam bij Commissie Gedistilleerd van het Productschap Dranken. Binnen SpiritsNL houdt hij zich bezig met kwaliteit en wetgeving, juridische zaken en alcohol & maatschappij.

Hij is in dienst getreden als beleidsmedewerker en sinds 2012 secretaris van het productschap. Hiervoor heeft Denis gewerkt als advocaat en diverse juridische betrekkingen gehad in het bedrijfsleven.

Denis heeft in Rotterdam civiel recht gestudeerd en heeft daar ook een postdoctorale masters gedaan in Europees recht (LL.M). In 2011 heeft Denis tenslotte nog een studie bestuurskunde afgerond.

 

Querine Hoejenbos is verantwoordelijk voor het secretariaat van SpiritsNL. Zij behaalde de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en volgde aan dezelfde universiteit de minor Conflictstudies & Europese Politiek. Voor haar internationale uitwisseling reisde zij af naar de Verenigde Staten om aan de Montana State University Amerikaanse politiek te studeren.

Tijdens de master Political Science: European Union in a Global Order aan de Universiteit van Amsterdam onderzocht Querine de effecten van globalisering op Europees beleid. Als stagiaire bij de Foundation Max van der Stoel (FMS) werkte zij mee aan het lobbyprogramma Fair Politics en hield zij zich bezig met het monitoren en het analyseren van politieke activiteiten omtrent internationale ontwikkelingssamenwerking.

 

Stefan de Bruijn is verantwoordelijk voor de communicatie van SpiritsNL. Stefan heeft al vele jaren een passie voor alles wat met politiek, politieke communicatie en media te maken heeft. Hij is goed ingevoerd in de (Haagse en Amsterdamse) politiek en is ook een ervaren trainer voor politici, bestuurders en directieleden. Stefan studeerde journalistiek en politicologie (beiden afgerond) en liep stage bij onder meer NOS Radio 1. Ook werkte hij voor het jongerenprogramma BNN United van die zender.

Tijdens zijn studententijd ondersteunde hij als beleidsmedewerker diverse gemeenteraadsleden en de fractievoorzitter van VVD Amsterdam. Later werd hij politiek adviseur van het stadsdeelbestuur van Amsterdam-Centrum en hoofd fractiebureau van VVD Amsterdam. In die laatste baan was Stefan verantwoordelijk voor de aansturing van de fractieondersteuning en communicatie van de VVD-fractie. Stefan was 10 jaar lang betrokken bij verkiezingscampagnes, waaronder die voor de Amsterdamse Gemeenteraad (2006, 2010 en 2014) en voor de Tweede Kamer (2012). Ook maakte hij deel uit van de gemeenteraadsfractie van de VVD in Amsterdam. Momenteel is Stefan als trainer verbonden aan het opleidings- en trainingsinstituut van de VVD. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van een grote ggz instelling.

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199