Vinum & Spiritus hekelt "discriminatoir politiek beleid, waarbij biersector voorkeur krijgt op gezondheid"

De Belgische federatie van wijn en gedistilleerd vindt de maatregelen van de Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, over het verbieden van alcoholische dranken aan jongeren jonger dan 18, onvoldoende. De federatie vindt het niet kunnen dat het belang van de biersector voorgaat op de gezondheid.

Volgens Vinum & Spiritus, de Belgische federatie van wijn en sterke dranken, zijn de onlangs aangekondigde voorstellen van Minister van Volksgezondheid De Block onvoldoende om effectief alcoholmisbruik bij jongeren tegen te gaan. De federatie is niet tegen deze maatregelen en waardeert zelf wat de politieke wereld probeert te doen om jongeren tegen alcohol te beschermen. Maar ze hekelt het feit dat “de maatregelen opnieuw een beperkte categorie van alcoholhoudende dranken aanpakt.” Daarom beoordelen ze deze maatregelen als onvoldoende.

De voorstellen van Minister De Block over het verbieden van alcoholhoudende aperitieven aan jongeren jonger dan 18 zijn volgens Vinum & Spiritus onvoldoende om de strijd tegen alcoholmisbruik bij jongeren tegen te gaan. In België verkiezen 67% van de jongens en 48% van de meisjes een glas bier boven een andere alcoholische drank. (bron: ESPAD 2016). “Bij jongeren van 16 tot 18 jaar komen de gevallen van overmatig drankgebruik door bier zes keer meer voor dan overmatig drankgebruik door sterke drank. Bovendien bevatten speciaalbieren en gearomatiseerde bieren veel meer alcohol dan verscheidene aperitieven en premixen,” aldus de federatie.

Lees verder op de website Gondola.be.

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199