Rommelig afvalbeleid kost de burgers miljoenen

Vijf maanden na invoering wettelijke maatregel nog steeds geen akkoord tussen gemeenten en bedrijven
AMSTERDAM - Een ruzie tussen gemeenten en bedrijven over het verpakkingsafval en het 'zwalkende' beleid van staatssecretaris Pieter Van Geel van Milieu kosten de burgers tientallen miljoenen euro's. Door het gesteggel kan de afvalstoffenheffing van gemeenten niet omlaag. Verder blijft het opruimen van zwerfafval volledig op gemeentelijke begrotingen rusten. Vijf maanden na invoering van het 'Besluit beheer verpakkingen' komt het er op neer dat er in geen enkel opzicht uitvoering is gegeven aan deze wettelijke maatregel.
'De gemeenten maken het erg bont. Ik heb zelden zoveel amateurisme gezien in onderhandelingen', zegt Arie Kraaijeveld, oud-voorzitter van de metaalwerkgevers FME. Hij sloot vorig jaar november namens het bedrijfsleven een akkoord met de VNG, het overkoepelend orgaan van de gemeenten, over vergoedingen voor de gescheiden inzameling van verpakkingen die gemaakt zijn van papier, karton, glas en kunststof. Maar tot Kraaijevelds verbazing werd dat akkoord kort daarna door de achterban van de VNG getorpedeerd.
Bron:FD online

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199