NATIONALE WIJNWEEK

T WIJNWEEKEND 2006 (30 september en 1 oktober)
Als opmaat voor de Nationale wijnweek organiseren de wijndocenten voor de vierde keer het WIJNWEEKEND, dat plaats vindt op 30 september en 1 oktober in het luxe Bilderberg ****Hotel Klein Zwitserland in het landelijk gelegen Heelsum (bij Arnhem).
Het wijnweekend, met overnachting, is bedoeld voor beginnende en gevorderde wijnliefhebbers.

Voor meer info:
www.wijndocent.nl en www.nationalewijnweek.nl

OPDAG NEDERLANDSE WIJNGAARDENIERS (zondag 1 oktober)

De Open Dag Nederlandse Wijngaardeniers staat dit jaar gepland op zondag 1 oktober a.s. en 34 wijngaardeniers doen mee aan de open dag. Iedereen is van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de wijngaard. De Open Dag Nederlandse Wijngaardeniers is dé gelegenheid om alles te weten te komen over Nederlandse wijnbouw en hoe wijn wordt gemaakt.
 
IUM WIJN & MARKETING (maandag 2 oktober)

Op maandag 2 oktober a.s. organiseert het Productschap Wijn voor wijnimporteurs en vakpers het symposium Wijn & Marketing. Dit symposium is het openingsevenement van de Nationale Wijnweek 2006 en zal plaatsvinden in het auditorium van Rabobank International te Utrecht.
 
Het symposium vangt aan met een speech van gastheer Arend Heijbroek, Industry Specialist Wine & Spirits van Rabobank International. Het tweede onderdeel van de ochtend bestaat uit een forumdiscussie. Onder leiding van wijnschrijver en journalist Harold Hamersma debatteert een internationaal gezelschap van forumleden over actuele thema’s. ’s Middags zijn er workshops naar keuze te volgen. Na de workshops volgt in de grote zaal het absolute hoogtepunt van de dag: een internationale marketing- en merkengoeroe laat zijn licht schijnen op marketing in de wijnbranche. Het officiële gedeelte van het symposium eindigt met de uitreiking van de ScriptiePrijs Wijn 2006.
 
Initiator: Productschap Wijn
Sponsors: JFHilleband en Rabobank International
Organisatie: Alterego Marketing Communication en Het Wijninstituut

Voor meer info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, tel. 070-3708602/347 en
e-mail:
josee@wijninfo.nl.


GEURAVOND SVBE WIJNPROFESSIONALS (maandag 2 oktober)

SVBE wijnprofessionals Arnhem organiseert in het kader van de Nationale Wijnweek op
maandag 2 oktober a.s. een geuravond. Deelnemers kunnen eerst blind diverse geuren proeven en nadien aan de hand van de namen. Na dit geurspel worden er 8 verschillende wijnen met name op hun geur beoordeeld. De kosten bedragen € 10,00 per deelnemer.
 
Voor meer info: Chris Alblas, tel. 026-4434360, 06-28242813, www.svbe.nl en www.nationalewijnweek.nl.
TIONALE WIJNDOCENTENDAG (donderdag 5 oktober)

Op donderdag 5 oktober a.s. organiseert het Productschap Wijn voor de 2e keer de Nationale Wijndocentendag in het World Forum Convention Center in Den Haag. Het thema van de dag is: 'werken aan kennis'. Door middel van train de trainer wil het Productschap Wijn een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het wijnonderwijs in Nederland.
Door middel van deze dag wordt docenten de mogelijkheid geboden kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wijnproductie, marketing, wijn & gezondheid, wijn & spijs en 'hoe leer ik studenten wijn proeven'. Naast kennisuitbreiding en - verdieping fungeert de Nationale Wijndocentendag tevens als netwerkdag.

Voor meer info: Productschap Wijn, Cobi Bish, Loes van Kampen en Josée van Rooij,
tel. 070-3708344 en e-mail: pw@wijninfo.nl.

18e Proefschrift Wijnconcours (zondag 8 oktober)
 
Feestelijke afsluiting van de Nationale Wijnweek: de grote finaleproeverij van het 18e Proefschrift Wijnconcours, met ruim 100 finale wijnen. Het Proefschrift Wijnconcours is dé graadmeter van het aanbod aan kwaliteitswijnen in Nederland en België.
Educatief en interactief programma met o.a.: bekendmaking van de Wijnen van het Jaar, Publieksprijs en Persprijs, Prix du Sommelier, gekozen door de leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers en diverse masterclasses wijn & spijs.

Voor meer info: The Wine & Food Association, www.thewinesite.nl en www.nationalewijnweek.nl

EDE BERICHT STICHTING NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie, eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt u ook nalezen op www.nationalewijnweek.nl en www.wijninfo.nl
 

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199