Mary Liu wint Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2005

Klik hier voor een groter plaatje MAASTRICHT, 26 januari - Tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht is dezer dagen de winnaar bekend gemaakt van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs. Mary Liu van restaurant Moy Fa in het Zeeuws-Vlaamse Axel, dat is aangesloten bij de Fine Eastern Restaurants, mag zich het komende jaar ‘Gastvrouw 2005’ noemen. Jaco van Hensbergen van restaurant Lambermon’s te Haarlem (Les Patrons Cuisiniers) en Margreet den Boer van restaurant de Bokkedoorns in Overveen (Alliance Gastronomique Néerlandaise) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. De prijs is in het leven geroepen om het gastheerschap - en de kwaliteiten als kunde, vriendelijkheid en enthousiasme die voor deze professie onontbeerlijk zijn - meer in de schijnwerpers te zetten.
Het winnen van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs betekent niet alleen de eervolle benoeming en de titel ‘Gastvrouw 2005’, maar ook een beeld van kunstenaar Lou Thissen én een stage op Château de Bagnolet in Frankrijk waar Hennessy is gevestigd. Maurice Hennessy, erfgenaam van het beroemde Franse cognachuis, kwam speciaal naar Nederland om de prijs uit te reiken. Gastvrouw Mary Liu is al 25 jaar werkzaam in de horeca en draagt haar vak een warm hart toe. Ze is erg blij met haar benoeming als Gastvrouw 2005 en hoopt dat de jongere De overige finalisten waren: Lars Severijns van Landgoed Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch (Châteaux et Résidences Gastronomiques); Larissa Vendrig van Restaurant De Burgemeester te Linschoten (Jeunes Restaurateurs d'Europe); Tom van Erp van Restaurant La Fleurie te Oirschot (Relais du Centre) en Frank Deuning van Restaurant The Raffles te Den Haag (Selected Indonesian Restaurants).
bron: SVB online

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199