Jammer dat we geen jenever mochten proeven

Basisscholen ontdekken het Brandend verleden van Schiedam

Deze maand is het educatieproject ‘Schiedam, Brandend Verleden’ van Het Gedistilleerd Museum te Schiedam begonnen. Dit project is gericht op groep 7 van de de basisschool met het doel scholieren op speelse wijze de historie van Schiedam te laten ontdekken.
 
Het project doorloopt de geschiedenis van het kind zelf, het ontstaan en de geschiedenis van de stad
Schiedam en de industrie van Schiedam vroeger en nu. Uiteraard is er extra aandacht voor molens, jenever en de bijbehorende ambachten en producten.
 
Bij dit project hoort een rondleiding door Het Gedistilleerd Museum met leuke opdrachten, zoals het ‘smacken’ als een zakkendrager en een echte proeverij met weliswaar alcoholvrije drankjes. Voorafgaand aan het bezoek wordt in de klas het lesmateriaal behandeld door middel van lesbrieven en opdrachten. Een van deze opdrachten is het ontwerpen van een etiket voor een fles. Het mooiste etiket wordt door het museum beloond met een aardigheidje.
 
Drie groepen van de R.K. basisschool St. Jozef hebben inmiddels het project doorlopen. Niet alleen de scholieren, maar ook de leraren waren zeer enthousiast. Totaal hebben zeven Schiedamse basisscholen zich ingeschreven om met 11 groepen aan het project deel te nemen.
 
Op dit moment werkt het museum aan een educatief project voor het voortgezet onderwijs.
 
Voor meer informatie of het aanvragen van lesmateriaal:
Claudia Sio,  010 – 426 12 91 of hgm@stex.nl
 
* reactie van een scholier van groep 7 van R.K. basisschool St. Jozef.
 

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199