Iedere dag een andere whisky

Whisky is populair. Honderden varianten zijn er. Authentiek en commercieel. uit de Schotse higlands of ierland. Een paar jaar oud tot decennia op hout gelagerd. "Whisky intrigeert", zegt Martijn Snoeck. De eigenaar van North End in leiden heeft 200 soorten whisky op de plank en wil doorgroeien naar 365. Wie een assortiment whisky in huis heeft, maar twijfelt over de opbouw of uitbreiding van de collectie, kan op verschillende manieren zijn kennis vergroten. De bekende whiskyleveranciers hebben mensen in dienst die graag advies geven. Dat de focus hierbij op het eigen merk ligt, spreekt voor zich. Een onafhankelijke kenner is ook mogelijk. Actief op dit gebied is Ron Hinfelaar. Na een lange carriere in de drankenindustrie stelt Hinfelaar tegenwoordig zijn kennis in dienst van bedrijven. Onlangs verzorgde hij twee cursussen bij De Librije in Zwolle. In een paar uur tijd werd het bedienend personeel de grondbeginselen over whisky bijgebracht. In Bolsward heeft Aart van der Linden van de Friese Bierbrouwerij, na een stage in Schotland, sinds vorig jaar de eerste distilaten op het eikenhout liggen. "Het maken van whisky en bier komt deels overeen", verklaart hij de nevenactiviteit waarvan het resultaat pas over twee jaar is te proeven.

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199