Hooghoudt versterkt directie

GRONINGEN, 20 mei - Om als zelfstandig familiebedrijf verdere groei in de toekomst te realiseren heeft drankenbedrijf Hooghoudt per 1 mei 2006 de directie versterkt. De heer Jan Frank Mutsaerts (57) is benoemd tot algemeen directeur van de twee werkmaatschappijen Hooghoudt BV en Hooghoudt Distillers BV. Jan Frank Mutsaerts was al in oktober 2005 door de heer Bert Hooghoudt (42) aangesteld als general manager en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij het bedrijf.
Jan Frank Mutsaerts heeft ruime ervaring in verschillende bedrijven met consumentenproducten, zowel in commercieel als algemeen management.
Bert Hooghoudt, eigenaar van en inmiddels de vierde generatie in het 118 jaar oude Groninger bedrijf, zal zich als directeur van de Holding Hooghoudt verder concentreren op nieuwe investeringen en strategie- en merkontwikkeling ten behoeve van de verdere groei van het bedrijf. Hooghoudt heeft de afgelopen jaren met succes een aantal nieuwe dranken geïntroduceerd, zoals de WodkaPlus fruitserie, WodkaPlus DRY white & red en elPicu likorettes.
Bovendien is de export van het bedrijf, voornamelijk naar de USA, aanzienlijk vergroot. Jan Frank Mutsaerts zal zich inzetten om het succes van deze reeds ontwikkelde nieuwe producten en markten verder uit te bouwen. Bert Hooghoudt: ‘Hooghoudt heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt terwijl de markt voor sterk alcoholische dranken terugliep. In 5 jaar tijd hebben we toch kans gezien onze omzet bijna te verdubbelen. Dat is vooral te danken aan ons innovatieve beleid. En er is meer mogelijk!’ Hooghoudt ziet veel kansen om, met behoud van traditie, toch onderscheidend te zijn, zowel in binnen- als buitenland. Bert Hooghoudt: ‘Maar dat vraagt een duidelijke focus en verdere professionalisering van ons bedrijf. Daar springen we nu met uitbreiding van de directie en aanpassing van de taakverdeling op in. Zelf kan ik nu veel meer tijd specifiek vrijmaken voor de strategische en echt vernieuwende projecten. Onze regionale specialiteiten, zoals Kalmoes Beerenburg en de beroemde ‘Jonge Dubbele Graanjenever Uut Grunningen’ blijven belangrijke peilers van het bedrijf. Maar we zien de interesse voor licht alcoholische en internationale dranken blijvend stijgen; daar gaan we nog meer op inzetten. We zien dus voor Hooghoudt als zelfstandig familiebedrijf uitstekende groeimogelijkheden.’

Bron Slijtersvakblad On line

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199