Explosieve Rock op de Jack Daniel’s Rock Nights

In april is het weer tijd voor 2 edities van de Jack Daniel’s Rock Nights, die in haar korte historie een begrip zijn geworden voor ultieme beleving van rockmuziek. Dit jaar zullen de planken uit de vloer worden gerockt door Therapy?, de Heideroosjes en the Apers. In de finale zullen de bands gezamenlijk het podium betreden voor de ‘Connections Set’, het unieke onderdeel van de Jack Daniel’s Rock Nights, dat garant staat voor verrassing, spektakel en muzikaal vakmanschap. Het afgelopen jaar hebben rockliefhebbers verschillende keren kunnen genieten van de connectie tussen Jack Daniel’s en rockmuziek. Op festivals als Arrow Rock, Paaspop en Fields of Rock was Jack Daniel’s prominent aanwezig.

The Apers
The Apers zullen als eerste band het podium betreden. De Rotterdammers staan bekend om hun snelle, melodische punkrocksongs en hebben met Kevin Aper een humoristische frontman, die niet op zijn mondje is gevallen. In november ging de band op de klassieke rock&roll manier met het busje in 35 dagen door heel Europa: spelen, genieten, drinken, slapen en weer doorrijden naar de volgende locatie. In het voorjaar vieren the Apers hun 10-jarig bestaan met een speciale release, waarvan we tijdens de Jack Daniel’s Rock Nights al kunnen genieten.

De Heideroosjes
De Heideroosjes zijn op de Nederlandse podia geen begrip, maar een instituut. De mannen uit het Limburgse Horst zijn uit het hardste punkhout gesneden en hebben in de loop der jaren een uitmuntende reputatie opgebouwd, ook over de landsgrenzen. De band geeft altijd alles op het podium en is live een toonbeeld van dynamiek, strakheid en overtuigingskracht.
Op 10 maart verschijnt de nieuwe DVD “A Year in the Life of…”, met veel live-beelden, humor en een documentaire over de Amerikaanse tournee. In de eerste helft van 2006 zal de band echter sporadisch op de podia te zien zijn om te kunnen werken aan een nieuw album (release november 2006), maar het unieke karakter van de Rock Nights en hun eigen ervaring als bezoeker van de 2005-editie, zullen het beste in de band naar boven halen!

Therapy?
Therapy? heeft haar sporen in de rock&roll al lang en breed verdiend, maar bestaat uit echte liefhebbers en pure muzikanten. Speciaal voor de Jack Daniel’s Rock Nights onderbreekt de band haar studio-opnamen voor een nieuw album, dat wordt geproduceerd door Pedro Ferreira (o.a. the Darkness). Live vertaalt de band haar puntige songs en vakmanschap in een energiek geluid, dat als een tornado op je af komt. Hoewel de band met de ballad “Diane” haar grootste succes heeft behaald,
imponeren de mannen het meest wanneer ze het gaspedaal diep intrappen en de songs zuigen, pompen en op volle kracht rocken.
‘Connections set’
In de afsluitende ‘Connections set’ krijgen de bezoekers een unieke finale voorgeschoteld. In de voorafgaande maanden is er een intensief contact geweest tussen de bands om te bepalen welke songs van hun helden en inspiratiebronnen het best tot hun recht kunnen komen in een gemixte samenstelling. Daarbij zijn enkele verrassende suggesties gedaan, maar hoe het echt klinkt, zul je pas tijdens de 2 avonden kunnen horen!

Tennessee whiskey
De Jack Daniel’s Rock Nights bieden de bezoekers een ultieme gelegenheid om zelf de smaak en kwaliteit van deze Amerikaanse Tennessee whiskey te ervaren.
Jack Daniel’s Old No. 7 is een Tennessee whiskey die volgens de Sour-Mash methode, naar het originele recept van Jack Daniel, gemaakt wordt. Daarom smaakt hij nu nog steeds hetzelfde als in 1866. Het is een krachtige en robuuste whiskey met een harmonieuze smaak. Afgerond met een licht vanille- en amandelaroma en de typische smaak van de rokerige houtskool, waar de whiskey druppel voor druppel doorheen is gesijpeld. De whiskey in de karakteristieke vierkante fles met het zwart/witte logo staat bekend om zijn kwaliteit, authenciteit en mannelijkheid; zonder voorbehoud ook kenmerken van de rockmuziek. Niet voor niets hebben vele bekende muzikanten Jack Daniel’s al menigmaal als hun favoriete drank uitgeroepen. De Rock Nights zullen wederom een ultieme gelegenheid zijn om te genieten van goede Rock onder het genot van een Jack Daniel’s of een Jack & Cola.

Speeldata

6 april Paradiso Amsterdam www.paradiso.nl
7 april 013 Tilburg www.013web.nl

De voorverkoop is via de reguliere voorverkoopadressen van bovenstaande zalen; tickets 17,50 Euro (excl. reserveringskosten en/of lidmaatschap)

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199