Allergenen op etiket

Sinds 25 november geldt de nieuwe Europese wetgeving

voor de etikettering van allergenen. Op verpakte

levensmiddelen moet van twaalf allergenen worden

aangegeven of ze voorkomen in het product. Dit zijn

de stoffen die de meeste overgevoeligheidsreacties

veroorzaken. Het gaat om: glutenbevattende granen,

ei, vis, pinda, noten, soja, melk, schaaldieren, selderij,

mosterd, sesamzaad en sulfiet en hiervan afgeleide

stoffen die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken.

 

 

(Bron: Foodpress, 2 december 2005)

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199