Inmaakbrandewijn

Met behulp van Brandewijn werd vroeger op grote schaal vruchten ingemaakt. Dat vereiste veel handigheid met suiker en water. De distillateur speelde hierop in en bracht de Inmaakbrandewijn op de markt.

De basis voor de Inmaakbrandewijn is Brandewijn waaraan per liter minstens 100 gram suiker en ook wel natuurlijke smaakstoffen, zoals Vanille, zijn toegevoegd. Inmaakbrandewijn moet minstens 28% alcohol bevatten. De inmaakbrandewijn is kleurloos of lichtgeel en heeft veelal een vanillesmaak.

Steeds meer wordt naast het gebruik voor inmaak, Inmaakbrandewijn voor consumptie gebruikt. Men dient hem koel te serveren. Aan de koper moet verteld worden dat bij inmaak met vruchten het alcoholpercentage zal dalen doordat sap en misschien ook water wordt toegevoegd. Als daardoor de alcoholsterkte daalt tot minder dan 15%, zal de inmaak verloren gaan door gisting en bederf.

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199