Gin

De in Engeland zo populair geworden Gin werd door Nederlanders voor het eerst gemaakt in de zestiende eeuw. De drank kreeg de naam "Genever". Gedurende de zeventiende eeuw werd het produkt door soldaten die terugkeerden van de Dertigjarige Oorlog geïntroduceerd in Engeland, waar "Genever" snel enorm populair werd.

In het begin was de produktie van Gin in Engeland een ruw en niet erg verfijnd proces. In een nieuw opgerichte distilleerderij in Londen werd begonnen de drank te perfectioneren tot de nu wereldvermaarde London Dry Gin met haar typerende droge smaak.

Gin is een gecompliceerd produkt. De basis bestaat uit neutrale, zo zuiver mogelijke alcohol waaruit Gin van topkwa- liteit wordt gecreëerd. Hieraan worden natuurlijke mengsels kruiden en specerijen toegevoegd, de "botanicals". De keuze, kwaliteit en balans van deze ingrediënten is essentieel voor het karakter van het eindprodukt.

De jeneverbes geeft de Gin het specifieke verfrissende karakter - niet te scherp, niet te zoet - en is n van de belangrijkste "botanicals" die gedurende produktie wordt toegepast. De jeneverbes is een Conifeer die overal in Europa, Noord-Azië en Noord-Amerika wordt aangetroffen. De jeneverbes is gewoonlijk een heester, hoewel de plant onder ideale temperatuurcondities tien meter hoog kan worden. Het duurt twee jaar voordat bessen rijp zijn. Vlak voor dat moment zijn ze echter op hun best. Ze zijn dan rijk aan aromatische olie die lichter is dan water, maar die geheel in alcohol oplosbaar is.

Andere natuurlijke "botanicals" die worden gebruikt gedurende de Gin-distillatie zijn: Koriander, de wortel van de Angelica, Cassia- en Kaneelschors, Citroen- en Sinaasappelschil en zelfs Zoethout. Deze "botanicals" - de botanische ingrediënten - worden onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden opgeslagen om twee jaar te rijpen voordat ze gereed zijn voor gebruik gedurende het distillatieproces.

De deskundigheid van de distilleerder zit 'm in de perfecte harmonie van geuren en smaken; een kunst waardoor zowel consistentie als kwaliteit van de eindprodukten wordt gegarandeerd.

Vanwege haar unieke en subtiele smaak wordt Gin bovendien beschouwd als een zeer veelzijdige mixer. Naast de bekende Gin-Tonic zijn andere verfrissende longdrinks: Gin-Bitter Lemon, Gin-Cola en Gin-Jus d'Orange. Ook in cocktails is Gin een veel gebruikt ingrediënt.

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199