Brandewijn

De naam Brandewijn is ontstaan in de periode dat wijn als basis diende voor alcoholbereiding. Reeds in de 11e eeuw werd in Nederland wijn verstookt tot Brandewijn. Dit distillatieproces is de aanleiding geweest tot het stoken van Moutwijn.

Als basis voor Brandewijn wordt zuivere alcohol gebruikt. Deze alcohol wordt gedistilleerd over zuurmakende stoffen en/of vruchten.

Zo verleent bijvoorbeeld de perzikpit een karakteristieke geur en smaak aan de Brandewijn. Brandewijn kan een suikergehalte hebben van maximaal 20 gram per liter. Het alcoholpercentage bedraagt minimaal 35%. De drank is kleurloos en is kruidig van smaak.

Brandewijn speelt een belangrijke rol bij het maken van Advocaat en Vruchtenbrandewijnen. Brandewijn wordt puur en vaak met een lepeltje suiker gedronken.

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199