Anijsdranken

De Grieken waren er al dol op en de kolonisten namen het mee naar Amerika, zo populair was het miniscuul kleine zaadje van de Primpinella Anisum, een afstammeling van de Schermbloemfamilie. Oorspronkelijk groeide deze plant in het zuiden aan de Middellandse Zee en in 't wild in Egypte en Syrië.

De essentie van essence Uit de zaadjes van de Steranijs, wordt een essence geperst, die ook in de farmaceutische- en likeurindustrie wordt gebruikt. De derde variant is Venkel. Een plant die van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied komt, maar nu overal groeit.

Al hebben de genoemde planten, Anijs, Steranijs en Venkel hetzelfde parfum, het extract Anthol is verantwoordelijk voor het aroma. Dit essence wordt verkregen door het via stoom te vernevelen en daarna aan een tweede distillatie te onderwerpen. Het is de basis voor dranken als Anisette, Pastis, Ouzo, Sambuca en Raki, die we daarom Antholdranken kunnen noemen. Een zogenaamde Anis, is een drank gedistilleerd van neutrale alcohol met toevoeging van kruiden, vooral Steranijs. Pastis wordt niet gedistilleerd maar getrokken op een 15-tal kruiden, waaronder veel anijs, koriander, kamille, citroenkruid en zoethout. Ouzo mag uitsluitend in Griekenland worden geproduceerd. Door het toerisme is deze drank ook bij veel Nederlanders bekend geworden.

Genoemde dranken worden soms puur gedronken, maar meestal met water in een verhouding van 1 op 5. Daarnaast worden de Anijsprodukten veel gebruikt in mixen met Jus d'Orange en Bitter Lemmon.

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199