Advocaat

Advocaat is een specifiek Nederlands produkt. Van deze drank werd al melding gemaakt in geschriften uit de 17e eeuw. De herkomst van de naam is onduidelijk. Advocaat is van oorsprong een huisdrank. Men maakte het uit een mengsel van eieren, suiker, vanille en Brandewijn. De belangrijkste bestanddelen van Advocaat zijn Brandewijn, dooiers van kippe-eieren en suiker. 1 liter Advocaat moet tenminste 140 gram eigeel en 150 gram suiker bevatten. Het minimum alcoholpercentage is 14. In de distilleerderij verloopt het proces als volgt. In de advocaatmolens worden de eierdooiers geklutst door middel van ronddraaiende schoepen. Onder het roeren worden de Brandewijn en suiker toegevoegd. De massa wordt in een dubbelwandig vat d.m.v. heet water of stoom op een temperatuur van 60 graden celcius gebracht en gebonden waardoor alle bacteriën worden gedood. Als de gewenste dikte is bereikt wordt door middel van koud water de massa snel afgekoeld, gezeefd en in reservoirs opgeslagen. De Advocaat is dan klaar voor botteling.

Er bestaan 2 typen Advocaat. De bekende dikke kwaliteit voor de Nederlandse markt wordt in een glaasje geserveerd, vaak met een toefje slagroom en een lepeltje. De dunne Advocaat wordt voornamelijk voor de export geproduceerd.

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199