Duitsland

Korn, Kornbrand
Dit is naast Weinbrand de nationale gedistilleerde drank van Duitsland. Korn wordt verkregen door distillatie van graan. Men moet de smaak van graan kunnen waarnemen. De naam Korn mag alleen gebruikt worden, wanneer de drank gemaakt is in Duitsland of in Duits sprekende gebieden binnen de EG. Het alcoholpercentage van Korn bedraagt minimaal 32 en van Kornbrand 37,5.

Weinbrand
Weinbrand is hetzelfde als Brandy, een distillaat van wijn. Weinbrand moet minstens één jaar gelagerd zijn in eikenhouten fusten. Weinbrand moet ook werkelijk uit Duitsland afkomstig zijn. Het alcoholpercentage bedraagt minstens 38. Meer informatie over Brandy in de hoofdstukken over Griekenland en Spanje.

Kirsch, Schwarzwalder Kirschwasser
Een vruchten-eau-de-vie, die wordt verkregen door alcoholische vergisting en distillatie van vruchten die in Duitsland worden getrokken op alcohol en vervolgens worden gedistilleerd. Worden aangeduid met Geist (= geest, spirit), voorafgegaan door de naam van de vrucht, bijvoorbeeld Himbeergeist. Het alcoholpercentage is minimaal 37,5.

Wacholder, Steinhäger, Duitse jenevers
De informatie over de wijze van bereiding van jenever is te vinden in de hoofdstukken over Nederland en België. Steinhäger bevat tenminste 38% alcohol.

Kümmel
Kümmel is een Duitse likeur. Een aantal Kümmels staat met plaatsnaam geregistreerd en moet daar dan ook vandaan komen. Zoals de naam al doet vermoeden, is Kummelkruid een belangrijk bestanddeel.

< terug

Bezoekadres: Smidswater 27, 2514 BW Den Haag | Postadres: Postbus 242, 2501 CE Den Haag | Telefoon: 085 - 273 60 75 | E-mail: info@spiritsnl.nl
Rekeningnummer: NL34ABNA0622643142 | BTW-nummer: NL 81.03.11.756.B.01 | KVK-nummer: 34167199